Polica privatnosti

Cijenimo Vaše pravo na povjerljivost podataka te se obvezujemo na očuvanje privatnosti i sigurnosti informacija koje putem ovih stranica s nama podijelite. Niti jedna informacija neće biti proslijeđena trećim osobama bez Vašeg dopuštenja. Ova polica privatnosti objašnjava kako koristimo Vaše podatke, na koji način možete stupiti s nama u kontakt te nam je iz tog razloga važno da razumijete našu informacijsku praksu. Korištenjem ovih stranica podrazumijevamo da razumijete sve navedeno i da ste suglasni s ovom policom suglasnosti. Prikupljamo samo one informacije koje su bitne za ostvarivanje svrhe ovih web stranica.
Osobne podatke ne prikupljamo samim posjetom ovim web stranicama. Vaši podaci dostupni su nam samo kao informacija koju nam sami date prilikom komuniciranja s nama emailom i kontakt obrascem. Garantiramo da ni jedan od navedenih osobnih podataka neće biti iskorišten za ni jednu drugu svrhu osim one za koju je osobni podatak dan, osim u slučaju Vašeg isključivog odobrenja.
Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bi bio u stanju obavljati daljnja unapređenja stranice, u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (tzv. “kolačići”). Preko 90% svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezan sam prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića.
Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.
Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Kolačić postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 •Opera • Safari. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama.
Postoji nekoliko vrsta kolačića. Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju. Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web stranice pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama. Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web stranice mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tim web stranicama. Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web stranice koje gledate. Pomoću tih kolačića web stranice mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.
Možemo koristiti servis za mjerenje posjećenosti, to je Google analytics. Ako želite onemogućiti da vam navedeni servis sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku: Google Analytics – https://tools.google.com/ dlpage/gaoptout. Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim linkovima: http://www.allaboutcookies. org/ http://www.youronlinechoices. eu/
Sve informacije koje ostavite slanjem mogućih komentara ili popunjavanjem javnih obrazaca na stranici ostaju isključivo na mjestu za koje su popunjene i ne koriste se u druge svrhe. Ukoliko dođe do izmjene ili dopune police privatnosti, ista će biti važeća samo od trenutka kada je objavljena na ovim stranicama. Svako Vaše daljnje korištenje web stranice podrazumijeva da prihvaćate izmijenjene ili nadopunjene odredbe.
Ova web stranica može sadržavati linkove na druge web stranice. Ne odgovoramo za sadržaj tih stranica kao ni za police privatnosti tih stranica. Ukoliko otkrijete da takve web stranice vode na treće web stranice s neprikladnim sadržajem ili nepovoljnom policom privatnosti, obavijestite nas i takve linkove ćemo odmah otkloniti. Isto tako ukoliko netko smatra da je narušeno njegovo pravo o čuvanju osobnih podataka s bilo kojeg dijela ovih stranica, ili da je objavljivanjem tekstova na ovim stranicama narušeno Vaše pravo čuvanja osobnih podataka, odmah nas obavijestite i navedeni nedostatak odmah ćemo otkloniti. Zahvaljujemo na korištenju naših stranica.